Culture "asciutte" e culture "bagnate" nell’epoca della globalizzazione

Journal title SALUTE E SOCIETÀ
Author/s Robin Room
Publishing Year 2010 Issue 2010/Suppl 3
Language Italian Pages 10 P. 231-240 File size 278 KB
DOI 10.3280/SES2010-SU3015-ita
DOI is like a bar code for intellectual property: to have more infomation click here

Below, you can see the article first page

If you want to buy this article in PDF format, you can do it, following the instructions to buy download credits

Article preview

FrancoAngeli is member of Publishers International Linking Association, Inc (PILA), a not-for-profit association which run the CrossRef service enabling links to and from online scholarly content.

La distinzione tra culture asciutte e culture bagnate appare oggi poco al passo con i tempi, in special modo per quel che riguarda i giovani europei. I principali fattori che hanno messo in crisi questa distinzione sono i cambiamenti negli stili del bere dovuti alla globalizzazione della cultura giovanile e all’influenza pubblicitaria delle industrie degli alcolici.

Keywords: Dry culture, wet culture, drinking practices, globalization, ESPAD, youth

  • The sustainability in alcohol consumption: the “drink responsibly” frontier Biasino Farace, Andrea Apicella, Angela Tarabella, in British Food Journal /2020 pp.1593
    DOI: 10.1108/BFJ-07-2019-0563
  • Binge drinking e ubriachezza. Problemi di definizione culturale Franca Beccaria, Sara Rolando, in PSICOBIETTIVO 3/2016 pp.77
    DOI: 10.3280/PSOB2015-003005
  • The Palgrave Handbook of Psychological Perspectives on Alcohol Consumption Sara Rolando, Franca Beccaria, pp.375 (ISBN:978-3-030-66940-9)
  • Minori e sostanze psicoattive: nativi, non nativi e seconda generazione. I risultati di uno studio multicentrico condotto in quattro regioni italiane Raimondo Maria Pavarin, in SALUTE E SOCIETÀ 3/2014 pp.181
    DOI: 10.3280/SES2014-003015

Robin Room, Culture "asciutte" e culture "bagnate" nell’epoca della globalizzazione in "SALUTE E SOCIETÀ" Suppl 3/2010, pp 231-240, DOI: 10.3280/SES2010-SU3015-ita