Competitiveness of Regional Products in the International Food Market

Titolo Rivista ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE
Autori/Curatori Valeria Sodano
Anno di pubblicazione 2002 Fascicolo 2002/1
Lingua Inglese Numero pagine 16 P. 32-47 Dimensione file 53 KB
DOI
Il DOI è il codice a barre della proprietà intellettuale: per saperne di più clicca qui

Qui sotto puoi vedere in anteprima la prima pagina di questo articolo.

Se questo articolo ti interessa, lo puoi acquistare (e scaricare in formato pdf) seguendo le facili indicazioni per acquistare il download credit. Acquista Download Credits per scaricare questo Articolo in formato PDF

Anteprima articolo

FrancoAngeli è membro della Publishers International Linking Association, Inc (PILA)associazione indipendente e non profit per facilitare (attraverso i servizi tecnologici implementati da CrossRef.org) l’accesso degli studiosi ai contenuti digitali nelle pubblicazioni professionali e scientifiche

This study examines the today conditions of the Sicilian citrus crop sector and investigates the consumer preference structure. The citrus farming system is affected by a long-lasting disadvantage due to structure restrictions in addition to management limits. Some studies case have confirmed that farms are frequently based on a too small crop growing area and this is one of the stronger problems in order to achieve better efficiency. The analysis of consumers’ preferences has been carried out with a two step approach based on direct telephone interviews and on a subsequent postal opinion poll. A good deal of information has been collected on style and motivation of fruit consumption pattern and on the characteristics that the citrus consumers regard as of highest significance. Consumers have clearly expressed the call for a superior information and certification service in order to protect the agreeable and healthy features of citrus fruits.

Valeria Sodano, Competitiveness of Regional Products in the International Food Market in "ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE" 1/2002, pp 32-47, DOI: